Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.08.2009

Program special pentru obţinerea vizei de către studenţii basarabeni ce au obţinut locuri la instituţiile de învăţământ din România

Ambasada României la Chişinău a informat că tinerii, ce se regăsesc pe lista locurilor pentru studenţi alocate absolvenţilor de liceu din Republica Moldova, pentru anul universitar 2009-2010, se vor prezenta, începând cu data de 25 august 2009, la Secţia Consulara a Ambasadei României la Chişinău, situată în str. Grigore Ureche nr. 2, în fiecare zi lucrătoare, între orele 08.00-14.00, pentru a obţine vize de intrare în România.

Ambasada precizează că studenţii bursieri care au fost admişi la studiile universitare trebuie să prezinte următoarele documente:

- Cerere de viză – tip D- completată conform cerinţelor;

- O fotografie color, de dată recentă ( dimensiunile de 3,5 cm x 4,5 cm);

- Paşaportul titularului şi o copie a paginii informatizate;

- Cazierul judiciar.

Studenţii nebursieri care au fost admişi la studiile universitare trebuie să prezinte următoarele documente:

- Cerere de viză – tip D- completată conform cerinţelor;

- O fotografie color, de dată recentă ( dimensiunile de 3,5 cm x 4,5 cm);

- Paşaportul titularului şi o copie a paginii informatizate;

- Cazierul judiciar;

- Asigurare medicală (30.000 euro), valabilă pentru 90 zile;

- Dovada mijloacelor de întreţinere în cuantum de cel puţin 500 Euro ( dovada mijloacelor de întreţinere se va face numai prin extras de cont bancar ).

Studenţii  acceptaţi la studii în cadrul universităţilor particulare din România vor prezenta, pentru obţinerea vizei de lungă şedere pentru studii, setul de documente prevăzute pentru studenţii nebursieri +
1. Dovada acceptării la studii, dovadă care se va face prin documente emise de instituţia de învăţământ superior la care urmează să studieze solicitantul.
2. Dovada achitării primului an de studii (chitanta sau orice alt document emis de unitatea de invatamant superior).

De asemenea, Ambasada României atenţionează că toate documentele necesare obţinerii vizei vor fi prezentate atât în original cât şi în xerocopie, iar vizeiel pentru cetăţenii Republicii Moldova se acordă gratuit.

cuvinte-cheie: vize | studii | Romania

Comentarii (0)

 

Related news

Sus