Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.08.2009

Intalnire Medvedev-Voronin, inainte de alegerea noului presedinte din R. Moldova

Intalnire Medvedev-Voronin, inainte de alegerea noului presedinte din R. Moldova

Presedintele Dmitri Medvedev a discutat cu liderul moldovean, Vladimir Voronin,  colaborarea bilaterala si reglementarea problemei transnistrene. Pentru Voronin acestea au fost poate ultimele convorbiri in calitate de sef al statului. Curand, Moscova va stabili dialog cu alte forte moldovenesti, care vor in NATO.

"Indiferent de sezonul politic, indiferent de cum evolueaza lucrurile in Moldova si in Rusia, relatiile noastre constituie un factor important, care uneste popoarele noastre si ajuta la depasirea crizei", a citat agentia ITAR-TASS cuvintele lui Medvedev.

Evghenia Boiko, expert de politica externa la Centrul pentru conjunctura politica, este convinsa ca in privinta posibilei intrari a Moldovei in NATO, situatia nu poate depinde exclusiv de intentiile Chisinaului de a se integra sau nu in alianta.

"Acest stat este privit ca ultimul dintre candidatii la aderare. Chestiunea este una de foarte lunga durata", a estimat Boiko pentru Vzgliad. In ceea ce priveste Transnistria, Rusia se pronunta pentru solutionarea rapida si pe cale pasnica a problemei, a spus Boiko, subliniind ca la acest capitol multe vor depinde "de cine ii va succede lui Voronin, dar si de pozitiile pe care le va ocupa Voronin, daca va reusi sau nu sa pastreze parghii administrative, sau daca va fi total exclus de la putere", a apreciat expertul. 


O vizita care survine chiar inaintea convocarii noului parlament si, cel mai important, inaintea alegerii noului presedinte. Pe 28 august se va convoca Parlamentul nou-ales in urma scrutinului de la 29 iulie. La prima sedinta a Parlamentului vor fi alese structurile de conducere ale Legislativului, dupa care deputatii vor vota noul presedinte al Republicii Moldova. (HotNews.ro)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus