Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.08.2009

Deputaţii şi-au ridicat mandatele.Voronin a plecat la Soci

Deputaţii şi-au ridicat mandatele.Voronin a plecat la Soci

Vineri, la 9.00 deputaţii nou aleşi şi-au ridicat mandatele, cu excepţia lui Dorin Chirtoacă, care anunţase în ajun că renunţă la mandatul de deputat şi a lui Dumitru Diacov, preşedinte de onoare al PD, care a lipsit de la ceremonia de înmânare a mandatelor.

Vladimir Voronin, de asemenea, şi-a ridicat mandatul după care a plecat la Soci, la întrevederea cu preşedintele rus Dmitri Medvedev. Voronin va reveni la Chişinău sâmbătă, când urmează să aibă loc plenara PCRM.

Prima şedinţă a Parlamentului va avea loc la 28 august.


Voronin a refuzat invitaţia AIE la dialog


După primirea mandatelor liderul PLDM Vlad Filat s-a apropiat de Vladimir Voronin cu inteniţia de a-i înmâna inviaţia de a  participa la un dialog cu membrii AIE. Liderul PCRM a refuzat însă să o ia, spunând să o transmită unei persoane din anturajul său.

Liderii PLDM, PL, PD şi AMN l-au invitat la dialog pe Voronin marţi, 25 august, la orele 11:00, la Palatul Republicii.

"Se pare că Voronin nu a revenit încă din concediu. Este o persoană depăşită de timp. Noi vom acţiona în continuare. Invitaţia o vom trimite prin curier”, a declarat Vlad Filat presei.

Liderii alianţei au continuat joi discuţiile privind viitorul guvern şi împărţirea funcţiilor şi s-au limitat să declare că-şi vor prezenta candidaţii până la prima şedinţă a parlamentului, convocată pe 28 august. Alianţa mai are nevoie de 8 voturi pentru alegerea preşedintelui ţării.

cuvinte-cheie: mandate

Comentarii (0)

 

Related news

Sus