Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.08.2009

ECOnomist: Firmele oligarhului rus Oleg Deripaska îşi suspendă activităţile din Moldova

După mai mult de doi ani de prezenţă pe piaţa Moldovei, concernul austro-german Strabag anunţă suspendarea activităţii reprezentanţelor sale la Chişinău. E vorba de firmele Strabag SRL şi Moldasfalt SRL.  Reprezentanţi de la compania juridică Lextal, care se ocupă de reprezentarea intereselor acestor firme, ne-au declarat că suspendarea se face „până la vremuri mai bune". 

La momentul intrării pe piaţa Moldovei, în anul 2007, concernul austro-german şi-a exprimat interesul de a participa la realizarea proiectelor de infrastructură, în special al construcţiei drumurilor. Aici trebuie să menţionăm că unul din acţionarii majoritari ai concernului Strabag (prin intermediul companiei Basic Element), este oligarhul rus Oleg Deripaska.

Onoruri de la preşedinte
Despre afacerile Strabag în Moldova se cunoaşte puţin, dar cel mai elocvent vorbeşte faptul că la 24 noiembrie 2008, Peter Haselsteiner, preşedinte al Consiliului de Conducere al Concernului Strabag, a fost decorat de preşedintele Voronin cu „Ordinul de Onoare" "în semn de apreciere a meritelor deosebite în realizarea unor proiecte social-economice şi activitate intensă de sponsorizare".

Concernul Strabag realizează lucrări de construcţie în diverse domenii: drumuri, poduri, tuneluri, clădiri, cai ferate, staţii hidro-electrice, linii de metro etc. În prezent, Strabag are reprezentante în 30 de tari ale lumii şi este lider în construcţii în Germania şi Europa de Est. Numărul angajaţilor concernului atinge cifra de 60 000 de colaboratori. La finele anului trecut, însă, criza mondială a afectat grav afacerile concernului Strabag.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus