Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.08.2009

Bundestagul salută crearea unui guvern de coaliţie în Moldova

Un grup de deputaţi din Bundestagul Germaniei a salutat decizia celor patru preşedinţi ai partidelor PLDM, PL, PDM şi AMN de a crea un guvern de coaliţie “Alianţa pentru integrarea europeană”.

“Acum este momentul de a conveni cât mai urgent asupra unui program de guvernământ şi a unei echipe de guvernare. Confruntată cu probleme serioase pe plan economic şi politic, în condiţiile unei situaţii bugetare dezastruoase, Republica Moldova are nevoie cât mai rapid de un guvern capabil de acţiune” se arată în declaraţia deputaţilor Parlamentului Federal al Germaniei/Bundestag Manfred Grund (CDU=Uniunea Creştin- Democrată/CSU=Uniunea Creştin-Socială), Michael Link (FDP=Partidul Liberal), Markus Meckel (SPD=Partidul Social Democrat) şi Rainder Steenblock (Alianţa 90/Partidul Verzilor).

Potrivit deputaţilor germani, în această situaţie, este nevoie de un simţ profund al răspunderii din partea tuturor grupurilor  politice din ţară. Aceasta include şi o înţelegere dintre toate fracţiunile din parlament  privind noul preşedinte al ţării, şi, independent, instalarea imediată a unui guvern de coaliţie.

“Fără o susţinere din partea Uniunii Europene şi a  instituţiilor financiare internaționale nu va fi posibilă stabilizarea financiară, economică şi politică a ţării.  Guvernul  federal german  trebuie să susţină acest demers”, consideră cei patru deputaţi ai Parlamentului Federal al Germaniei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus