Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.08.2009

Voronin a discutat cu ambasadorii SUA şi Rusiei despre situaţia din R.Moldova

Preşedintele moldovean în exerciţiu Vladimir Voronin s-a întâlnit cu ambasadorul american la Chişinău, Asif J. Chaudhry, şi cu cel al Rusiei, Valeri Kuzmin, cu care a discutat despre evoluţia evenimentelor din ultima perioadă din R. Moldova, a anuntat marti serviciul de presă al Preşedinţiei. 

În cursul întrevederii au fost discutate diverse aspecte vizînd evoluţia de ultima oră a evenimentelor politice din Republica Moldova, precum şi privind  perspectivele dezvoltării dialogului moldo-american pe multiple planuri, inclusiv în cadrul Programului Compact al Corporaţiei „Provocările Mileniului".

În contextul situaţiei post-electorale create în ţara noastră şeful statului a reiterat poziţia privind cele cinci principii lansate recent de partidul de guvernămînt care ar constitui drept bază pentru realizarea dialogului politic şi a viitorului consens, în interesul societăţii şi al ţării în ansamblu.    

În aceeaşi ordine de idei Ambasadorul Asif J. Chaudhry a relevat despre mesajul Preşedintelui Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului SUA, John Kerry, care apreciază alegerile parlamentare anticipate drept un eveniment important pentru Republica Moldova şi încurajează dialogul politic în perioada post-electorală din ţara noastră.

Preşedintele moldovean în exercitiu l-a primit marţi şi pe ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Rusiei in Republica Moldova, Valeri Kuzmin.

În cadrul întrevederii au fost discutate aspecte vizînd stadiul actual şi perspectiva dezvoltării relaţiilor moldo-ruse pe diverse planuri, fiind constatat caracterul ascendent al raporturilor de cooperare dintre cele două ţări.  

Preşedintele a reconfirmat şi cu acest prilej importanţa sprijinului acordat ţării noastre de către Federaţia Rusă în diferite domenii, fapt care confirmă caracterul strategic şi durabil al relaţiilor de colaborare şi prietenie moldo-ruse.   

Vladimir Voronin şi Valeri Kuzmin au efectuat un schimb de opinii şi privitor la situaţia social-politică din Republica Moldova creată în urma alegerilor parlamentare anticipate din 29 iulie", se mai arată în comunicat. 


 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus