Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.07.2009

Republica Moldova invită România să semneze acordul frontierei de stat

Ambasada României la Chişinău a primit, vineri, o notă verbală din partea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, prin care o delegaţie română este invitată să se deplaseze la Chişinău "pentru a semna Tratatul între Republica Moldova şi România privind frontiera de stat", informează Ministerul Afacerilor Externe.

MAE menţionează că documentul în discuţie nu este un "tratat de frontieră" care stabileşte graniţa dintre România şi Republica Moldova, ci un tratat privind regimul frontierei de stat, document care urmează să reglementeze diversele aspecte tehnice şi juridice legate de regimul frontierei comune. Comunicatul mai precizează că procesul de negociere al Tratatului privind regimul frontierei de stat dintre România şi Republica Moldova se află în prezent, în desfăşurare. Deoarece procesul nu a fost finalizat încă, semnarea Tratatului nu poate avea loc în acest moment.

Pe de altă parte, MAE afirmă că Ambasada României la Chişinău a primit nota verbală numărul 12.575 a Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, la o zi după ce, contrar uzanţelor diplomatice, autorităţile de la Chişinău i-au făcut public conţinutul, înainte ca textul să fi fost remis părţii române.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a afirmat, recent, într-un interviu acordat unui cotidian central, că Republica Moldova nu a oferit răspuns la propunerea de a semna Tratatul de frontieră cu România.  MAEIE a respins şi declaraţiile ministrului român de Externe, considerând că şeful diplomaţiei de la Bucureşti nu ar fi bine informat. (TVR)

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus