Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.07.2009

Parlamentul European va trimite o comisie de monitorizare la alegerile parlamentare din Moldova

Europarlamentarul Marian Jean Marinescu a anunţat, vineri, la Craiova, că va face parte din delegaţia Parlamentului European care se va deplasa, peste două săptămâni, în Republica Moldova, pentru a monitoriza alegerile parlamentare, transmite corespondentul NewsIn.

Reprezentanţii europeni vor supraveghea modul în care se desfăşoară scrutinul pentru alegerile membrilor parlamentului moldovean. „Nu cred că vor exista probleme legate de prezenţa mea acolo. Vom monitoriza ceea ce se întâmplă în ziua alegerilor, să vedem dacă mai există probleme cu listele electorale, dacă mai sunt morţi pe ele, dacă se votează liber", a precizat Marian Jean Marinescu.

Europarlamentarul român a mai precizat că reprezentanţii Parlamentului European vor verifica şi modul în care s-a desfăşurat campania electorală. „Vom analiza modul în care a fost respectată libertatea de exprimare, în sensul în care am auzit că postul public a fost monopolizat de Partidul Comunist. Se pare că reprezentanţii comuniştilor încearcă să dea vina pe opoziţie, susţinând că alegerile sunt o piedică împotriva punerii în aplicare a programelor de dezvoltare a republicii", a mai precizat Marinescu.

Europarlamentarul a mai precizat că totă lumea este cu ochii pe Mihai Lupu, fostul preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, care a demisionat din Partidul Comunist. „Să vedem acum în ce direcţie va merge acesta şi care din voturi le va obţine, ori de la comunişti, ori de la liberali", a spus Marian Jean Marinescu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus