Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.06.2009

Căinari ar putea deveni raion, iar Vadul-lui-Vodă – ar putea avea un statut special

În cadrul unei şedinţe prezidate marţi de Vladimir Voronin, a fost pusă în discuţie chestiunea privind restabilirea unităţii teritorial-administrative – raionul Căinari, şeful statului cerând factorilor de decizie să urgenteze elaborarea de propuneri vizând impulsionarea dezvoltării social-economice a regiunii date, în conformitate cu opiniile expuse de cetăţeni.

Potrivit serviciului de presă al Preşedinţiei, în scopul activizării proceselor economice în oraşul Vadul lui Vodă, reieşind din multiplele solicitări parvenite de la cetăţeni, Vladimir Voronin a cerut examinarea, în comun cu autorităţile publice locale, a chestiunii cu privire la acordarea acestei localităţi a unui statut special ce ar permite utilizarea la maximum a potenţialului de care dispune această zonă din centrul Republicii Moldova.

Preşedintele a mai solicitat urgentarea elaborării programului de dezvoltare social-economică a raionalelor Străşeni, Călăraşi şi Nisporeni, în baza propunerilor parvenite de la cetăţenii raioanelor vizate. O atenţie deosebită în cadrul acestui program urmează să fie acordată dezvoltării sectorului agrar din localităţile celor trei raioane, avînd în vedere specificul zonei respective.

Amintim că până în februarie 2003, Republica Moldova a fost împărţită în 9 judeţe, un municipiu şi două unităţi teritoriale:

În 2003, Republica Moldova la sistemul sovietic de împărţire administrativă în raioane. Astfel, statul este împărţit în 32 de raioane, 3 municipalităţi (Chişinău, Bălţi şi Tighina), o regiune autonomă (Găgăuzia) şi o regiune cu statut disputat (Transnistria care, de jure, ar cuprinde 5 raioane dacă ar intra sub suveranitatea statului).

cuvinte-cheie: Cainari | raion | teritorial-administrativ

Comentarii (0)

 

Sus