Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.04.2009

Voronin a semnat decretul privind rechemarea Lidiei Guţu din funcţia de ambasador al RM în România

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat, joi, 30 aprilie,  mai multe decrete privind rechemarea unor ambasadori, printre care şi cel de rechemare a ambasadorului Moldovei la Bucureşti.  

Astfel, potrivit serviciului de presă al Preşedinţiei, Vladimir Voronin, a semnat decretul privind rechemarea lui Valeriu Bobuţac din funcţia  de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Ungară, în Bosnia şi Herţegovina, în Republica Slovenia, în Republica Croaţia şi pe lîngă Sfîntul Scaun.

Preşedintele a mai semnat un decret, potrivit căruia Igor Corman se recheamă din funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Federală Germania şi în Regatul Danemarcei.

Potrivit unui alt decret semnat de şeful statului,  Ion Filimon a fost rechemat  din funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Belarus şi din funcţia de Reprezentant Permanent şi Plenipotenţiar  al Republicii Moldova pe lîngă organele statutare şi alte organe ale Comunităţii Statelor Independente.  

Natalia Gherman, în conformitate cu decretul şeful statului, a fost rechemată din funcţia  de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova  în Regatul Suediei, în Republica Finlanda şi în Regatul Norvegiei.

Printr-un alt decret prezidenţial, Lidia Guţu este rechemată din funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în România, în Republica Muntenegru şi în Republica Serbia.

De asemenea, a fost semnat decretul privind rechemarea lui Veaceslav Madan din funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Bulgaria, în Republica Albania şi în Republica Macedonia.

cuvinte-cheie: rechemare | ambasador | Romania

Comentarii (0)

 

Related news

Sus