Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.04.2009

Voronin nu este aşteptat la summitul UE din 7 mai la Praga

Premierul moldovean Zinaida Greceanîi, şi nu preşedintele Vladimir Voronin, este aşteptat să reprezinte Republica Moldova la summitul care va avea loc, pe 7 mai, la Praga, anunţă un diplomat european, citat de AFP.

"Ne aşteptăm să vină premierul", a declarat diplomatul pentru jurnaliştii prezenţi la reuniunea miniştrilor europeni de Externe de la Luxemburg, unde s-a discutat despre pregătirea acestui summit.

În ceea ce priveşte Belarusul, UE "nu se aşteaptă" ca ţara să fie reprezentată de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, adesea calificat drept "ultimul dictator din Europa", a mai spus diplomatul, fără a putea preciza cine va veni în locul acestuia.

Încă de săptămâna trecută, a fost confirmată lipsa lui Voronin şi a lui Lukaşenko de la summitul de la Praga, prin care se intenţionează consolidarea legăturilor UE cu şase state foste membre ale URSS.

În afară de Moldova şi de Belarus, la Praga mai sunt invitate Ucraina, Georgia, Armenia şi Azerbaijan.

În plus, şi participarea celor 27 state membre ale Uniunii Europene este, de asemenea, incertă.

Un alt diplomat european a anunţat că la summitul de pe 7 pot participa şi miniştrii de externe, aceasta fiind o modalitate prin care li se permite ţărilor implicate să nu fie reprezentate la cel mai înalt nivel.

Evenimentul Zilei

 

cuvinte-cheie: parteneriat | Estic | reuniune

Comentarii (0)

 

Related news

Sus