Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.04.2009

Moldova introduce vize cu România din 9 aprilie

Ca urmare a acestor declarații, la 8 aprilie 2009, la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene  a fost convocat Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Moldova, Filip Teodorescu, căruia i s-a înmânat o notă prin care,  în legătură cu acţiuni incompatibile cu activitatea diplomatică,  şeful misiunii diplomatice române şi Ministrul-consilier al Ambasadei, Ioan Gaborean, au fost declaraţi persona non grata şi urmează să părăsească teritoriul ţării în decurs de 24 de ore.

Totodată, în cadrul unei conferințe de presă, liderul PLDM Vlad Filat a declarat că acțiunile violente au fost provocate și instigate de poliție și tinerii din organizația Noua Generație a PPCD.

Potrivit lui, acțiunile s-au desfășurat conform unui plan bine pus la punct- mai intâi poliția s-a opus apropierii manifestanților către clădirea Președinției, apoi au organizat busculade, după care au ademenit tinerii să intre în clădire, lăsându-le cale liberă.

Vlad Filat a declarat că toate acesle acțiuni, inclusiv arborarea drapelului României pe clădirea Preșeinției, a hărții României mari, denotă faptui că ele au fost făcute cu un scop bine determinat. După aceste acțiuni au urmat expulzarea ambasadorului României și impunetrea vizelor pentru cetățenii României, care sunt și cetățeni europeni.

cuvinte-cheie: Romania | vize

Comentarii (0)

 

Related news

Sus