Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.04.2009

Andrei Stratan: introducerea regimului de vize pentru România nu va afecta relaţiile cu UE

Ministrul de externe Andrei Stratan a precizat într-o conferinţă de presă,miercuri, că relaţiile cu UE nu vor fi afectate de pe urma introducerii regimului de vize cu românia. El a spus că oficialii europeni au fost informaţi în prealabil în legătură cu decizia pe care urma să o ia miercuri Guvernul de la Chişinău.

Reprezentantul UE pentru R. Moldova, Kalman Miszei, s-a întâlnit miercuri cu preşedintele Vladimir Voronin, iar Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) de la Chişinău i-a convocat marţi pe ambasadorul Cehiei, stat care exercită preşedinţia semestrială a UE, precum şi pe Şeful Delegaţiei Comisiei Europene.

Stratan a declarat că Moldova îşi doreşte în continuare apropierea de UE. În plus, şeful diplomaţiei moldovene dă asigurări că în continuare Chişinăul vrea să dezvolte relaţii bune şi cu România.

La sfârşitul anului 2007, Comisia Europeană şi Chişinăul au semnat un acord care prevede facilitarea regimului vizelor în spaţiul Uniunii Europene pentru cetăţenii moldoveni, prin acest document Chişinăul obligându-se să ridice regimul vizelor pentru toate statele UE, inclusiv pentru cele două nou intrate, România şi Bulgaria.

Documentul prevedea, de asemenea, posibilitatea ca România să acorde gratis vize pentru cetăţenii Republicii Moldova

 

 

cuvinte-cheie: vize | Romania

Comentarii (0)

 

Related news

Sus