Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
02.04.2009

Marea Britanie a lansat un nou sistem de emigrare pentru studenţi menit să simplifice depunderea cererilor

Începînd cu 1 aprilie, 2009  studenţii moldoveni care vor să-şi facă studiile în Marea Britanie vor putea să depună formularele de aplicare la viză în cadrul categoriei Tier 4 al noului sistem de puncte îmbunătăţit.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei britanice la Chişinău, în cadrul noului sistem transparent, studenţii vor trebui să demonstreze că au fost acceptaţi de o anumită instituţie de învăţământ, licenţiată de catre Agenţia Britanică de Frontieră cu dreptul de a primi studenţii deţinători a vizelor în categoria Tier 4, să demonstreze că dispun de mijloace financiare pentru a se întreţine în timpul şederii, şi să prezinte detaliile sale biometrice la Ambasada Britanică Chişinău.

Viza din categoria Tier 4 permite studenţilor străini să se angajeze part-time până la 20 ore lucratoare pe săptămână în timpul simestrului şi full time în timpul sărbătorilor şi să accepte orice oferte care au legatură directă cu subiectul studiat.

John Mitchell, Seful Adjunct al Misiuniii Ambasadei Britanice la Chisinau, a declarat în acest sens că ”Marea Britanie are multe oferte pentru studenţii moldoveni.  Acum solicitanţii pot vedea dacă sunt eligibili pentru viză până a începe procesul de aplicare, ceea ce face ca sistemul să fie mult mai clar şi mai uşor de înţeles.  Scopul principal al acestei iniţiative este implementarea unui sistem mai simplu şi mai transparent”.

Pentru prima dată, toate instituţiile de învăţământ independente care vor să primească studenţi străini vor avea nevoie de o licenţă pentru a o face.  Acest lucru va ajuta guvernul Marii Britanii să depisteze instituţiile fictive, ceea ce va fi o noutate bunp şi pentru studenţii moldoveni, care vor putea fi siguri că şcoala, colegiul sau universitatea la care intenţionează să-şi facă studiile este o instituţie de învăţământ aprobată.  Peste o mie de instituţii din Marea Britanie deja şi-au exprimat dorinţa de a accepta studenţi străini.

Solicitanţii vizelor studenţeşti generale şi a vizelor pentu copii studenţi în cadrul categoriei Tier 4 vor depune actele în ţara cetăţenii careia sunt sau deţin statutul de rezident legal.

Solicitanţii vor depune următoarele acte:
•    Paşaport valabil
•    O scrisoare de referinţă din partea instituţiei la care planifică să studieze
•    Dovada disponibilităţii de fonduri
•    Evidenţa acelor calificari care au fost examinate de intituţia de învăţământ în cadrul procesului de admitere
•    Orice alte documente suplimentare relevante formularului de solicitare a vizei.

Solicitanţii vor programa o vizită la cel mai apropiat centru de vize pentru a oferi detaliile biometrice (scanarea celor 10 degete si o poză în format digital) care constitue parte componentă a formularului de solicitare a vizei.

Dacă  solicitantul prezentă un document fals, oferă informaţie falsă sau nu prezintă alte date relevante formularului de solicitare, Agentie Britanica de Frontiera va refuza cererea solicitantului şi va fi în drept să restricţioneze accesul acestuia în Regatul Unit pe o perioadă de 10 ani.

Studenţii care îşi vor face studiile timp de 6 luni sau mai putin şi nu planifică să se angajeze sau să-şi extindă şederea în Marea Britanie, pot întra în Marea Britanie cu viză studenţească de scurtă şedere.

 http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/studyingintheuk/

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus