Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.03.2009

Au fost lansate noi volume ale hotărârilor şi deciziilor CEDO în cauzele moldoveneşti

Volumele 5-7 ale lucrării „Hotărârile şi deciziile Curţii Europene a Drepturilor Omului în cauzele moldoveneşti" au fost traduse şi publicate de către asociaţia obştească „Juriştii pentru drepturile omului", în cadrul programului comun al Comisiei Europene şi Consiliului Europei pentru Sporirea Independenţei, Transparenţei şi Eficienţei Justiţiei în Republica Moldova, cu suportul financiar al Comitetului Helsinki pentru Drepturile Omului din Suedia.

Aceste volume reprezintă culegerea completă a hotărârilor şi deciziilor Curţii Europene a Drepturilor Omului în cauzele moldoveneşti  pentru perioada 1 ianuarie 2007 - 30 iunie 2008 şi sunt o continuare logică a primelor patru volume lansate în ianuarie 2008.

„Publicaţia a fost elaborată, în primul rând, pentru a înlătura barierele lingvistice ce pot apărea la aplicarea Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului şi a asigura un acces mai liber al specialiştilor la jurisprudenţa acestui tribunal internaţional", a declarat Vladislav Gribincea, preşedintele asociaţiei „Juriştii pentru drepturile omului". „Cărţile vor fi distribuite juriştilor gratuit, iar varianta electronică este de asemenea, disponibilă pe pagina web www.lhr.md", a mai menţionat dl. Gribincea.

Programul Comun al Comisiei Europene şi Consiliului Europei pentru Sporirea Independenţei, Transparenţei şi Eficienţei Justiţiei în Republica Moldova, lansat în 2006, îşi propune drept scop de a consolida sistemul judiciar în Moldova, prin continuarea reformei acestuia. Programul include obiectivele de reformare a justiţiei stabilite în Planul de Acţiuni Uniunea Europeană - Republica  Moldova, precum şi cele din Planul de Cooperare al Consiliului Europei cu Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus