Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.03.2009

Vladimir Voronin a promulgat Legea privind aplicarea testării la poligraf

În conformitate cu prevederile legii, procedurii de testare obligatorie sau benevolă la poligraf vor fi supuse persoanele care se angajează sau îndeplinesc serviciul în cadrul organelor Ministerului Afacerilor Interne, Centrului de Combatere a Crimelor Economice şi Corupţiei, Serviciului de Informaţii şi Securitate, Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, Serviciului Vamal, Ministerului Apărării, Serviciului Grăniceri, Procuraturii, Departamentului Instituţii Penitenciare.

De asemenea, „detectorului minciunii" vor fi supuse persoanele care se angajează ori s-au angajat la funcţii legate de asigurarea exploatării obiectelor de producţie deosebit de importante, cu regim special sau periculoase, care primesc sau au acces la informaţii ce constituie secret de stat; dacă aceasta decurge din contractul de muncă; dacă aceasta decurge din activitatea operativă de investigaţii; sau dacă persoana benevol doreşte să fie supusă testării, în conformitate cu lega în cauză.

Legea nr. 269-XVI privind aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat (poligraf) a fost adoptată de Parlament la 12 decembrie 2008.

cuvinte-cheie: poligraf | testare | comportament

Comentarii (0)

 

Sus