Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.03.2009

ADEPT: Sumar al ediţiei Curierului electoral din 13 martie 2009

 Moldovenii din diasporă vor să voteze cu ajutorul urnelor mobile sau prin poştă

  • Diaspora moldovenească cere autorităţilor să faciliteze participarea migranţilor la procesul decizional, prin adoptarea unei legi care ar permite votul la urne mobile şi prin poştă, a declarat vineri, 13 martie, în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău Sergiu Răileanu, secretarul Asociaţiei Comunităţilor Unite ale Moldovei.

 Curtea de Apel obligă ministerul Justiţiei să-l înregistreze pe Vasile Tarlev în calitate de preşedinte al UCM

  • Curtea de Apel a obligat Ministerul Justiţiei să-l înregistreze pe ex-premierul Vasile Tarlev în calitate de preşedinte al Uniunii Centriste din Moldova.

CCA solicită rapoarte zilnice despre publicitatea electorală

  • Consiliul Coordonator al Audiovizualului solicită tuturor radiodifuzorilor implicaţi în reflectarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie să prezinte zilnic rapoarte prin fax cu privire la plasarea publicităţiii electorale în instituţiile lor.

Radiodifuzorul public continuă să favorizeze partidul de guvernământ

  • Radiodifuzorul plătit de contribuabili - Teleradio Moldova - continuă să favorizeze preşedintele Vladimir Voronin şi Partidul Comuniştilor, aflat la guvernare, atestă un raport de monitorizare prezentat de Asociaţia Presei Electronice (APEL).

Spicherul Parlamentului acuză opoziţia de destabilizare a situaţiei economice

  • Valuta naţională nu se va deprecia după 5 aprilie, în pofida declaraţiilor iresponsabile ale unor politicieni, a declarat Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Galbenii atacaţi cu vopsea verde de către susţinătorii celor roşii

  • Provocatori necunoscuţi au aruncat cu vopsea verde în membri ai organizaţiei de tineret a Alianţei Moldova Noastră, adunaţi pentru a protesta împotriva implicării structurilor Ministerului Afacerilor Interne în campania electorală. Incidentul a avut loc în timp ce preşedintele organizaţiei îşi susţinea discursul. Leonid Bujor, candidat pe lista electorală a AMN, a declarat că tatăl unui dintre tinerii provocatori este vicepreşedinte al unei organizaţii teritoriale din Chişinău a Partidului Comuniştilor.

PLDM anunţă în presă banii cheltuiţi pentru alegeri - 3 mil. lei

  • Partidul Liberal-Democrat din Moldova a oferit un bun exemplu de transparenţă financiară în alegeri, făcând publică o scurtă informaţie în acest sens în presă, nefiind obligat de legislaţie.

Candidaţii MAE îşi scot averea la vedere

  • Candidaţii la funcţia de deputat pe listele Mişcării social-politice „Acţiunea Europeană" şi-au scos averea la vedere. Aceştia şi-au afişat vineri, 13 martie, declaraţiile de avere depuse la Comisia Electorală Centrală pe câteva panouri, la intrarea centrală în Grădina Publică „Ştefan cel Mare".

PLDM îndeamnă prtidele de opoziţie să nu se prindă în capcana partidului de guvernământ

  • Partidul Liberal Democrat din Moldova constată o intensificare a provocărilor guvernării comuniste cu scopul  învrăjbirii şi dezbinării celor mai importante partide de opoziţie. Liberal-democraţii cheamă toate partidele de opoziţie să nu se lase antrenate în jocurile murdare ale comuniştilor şi să demonstreze maturitate politică şi  solidaritate.

În capitală vor fi deschise 239 de secţii de votare

  • Consilierii municipali au aprobat în seara de joi, 12 martie, din a treia încercare, componenţa birourilor electorale ale secţiilor de votare din municipiu. În capitală urmează să fie deschise 239 secţii de votare.

Un consilier municipal acuză câteva formaţiuni că ar încerca să fraudeze alegerile

  • Prin modificarea listelor cu privire la componenţa birourilor secţiilor de votare, adoptate de Consiliul Municipal Chişinău (CMC), joi seara la orele 22.00, coaliţia majoritară din CMC (PCRM, PPCD şi PSD, plus consilierii neafiliaţi Valeriu Klimenko, Serghei Cireş şi Oleg Onişcenko) încearcă să fraudeze alegerile parlamentare din 5 aprilie, consideră Oleg Cernei, consilier municipal din partea Alianţei "Moldova Noastră".

PRO TV Chişinău anunţă organizarea dezbaterilor electorale

  • PRO TV Chişinău anunţă despre începerea, la 24 martie, la ora 22.15 minute, a dezbaterilor electorale.

Dezbaterile electorale la „Teleradio-Bălţi" au fost suspendate

  • Consiliul Electoral de Circumscripţie Bălţi a dispus, joi, suspendarea dezbaterilor electorale la Compania publică „Teleradio-Bălţi" (TVB) în rezultatul a două contestaţii care au fost depuse de reprezentanţii Partidului Comuniştilor din R. Moldova (PCRM) şi Partidului Popular Creştin Democrat (PPCD).

 

Detalii găsiţi pe pagina www.alegeri.md

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus