Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.03.2009

Comisia Electorală Centrală a aprobat raportul financiar privind veniturile şi cheltuielile concurenţilor electorali

Comisia Electorală Centrală a aprobat raportul financiar privind veniturile şi cheltuielile concurenţilor electorali în campania electorală pentru alegerile Parlamentului din 5 aprilie 2009, pe venituri în sumă de 12 357 350,00 lei şi cheltuieli în sumă în 9 450 276,15 lei conform situaţiei la data de 3 martie 2009 (informaţia respectivă este plasată pe pagina web a CEC, www.cec.md).

Totodată, CEC a atenţionat concurentul electoral Partidul Dezvoltării Spirituale „MOLDOVA UNITĂ" pentru neprezentarea raportului financiar respectiv în termenii stabiliţi de Codul electoral.

De asemenea în şedinţa de marţi, Comisia a examinat 6 contestaţii. Dintre care 2 au fost respinse ca nefondate, 2 au fost admise, 1 a fost admisă parţial, iar una a fost amînată pentru şedinţa următoare. Ca urmare, au fost avertizate posturile de televiziune N4 TV şi EURO TV Chişinău asupra necesităţii respectării prevederilor art.47 din Codul electoral şi pct. 11 al Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova.

În scopul asigurării cu linii de comunicare (telefonice şi de transport de date) a organelor electorale, Comisia a decis ca S.A. „Moldtelecom" să asigure în perioada 16 martie - 7 aprilie 2009 consiliile electorale de nivelul doi cu linii de transport de date, cheltuielile fiind suportate de către Comisia Electorală Centrală.

Marţi, CEC a mai înregistrat persoane de încredere din partea a 2 concurenţi electorali, a confirmat persoana responsabilă de finanţe din partea unui concurent şi a acreditat reprezentanţii a două instituţii audiovizuale, relatează Comisia Electorală Centrală.

cuvinte-cheie: CEC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus