Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.03.2009

ADEPT: Sumar al ediţiei Curierului electoral din 3 martie 2009

 Posturile de televiziune N 4 şi EURO TV au fost avertizate de CEC

  • Comisia Electorală Centrală a avertizat posturile de televiziune N4 TV şi "EURO TV Chişinău" asupra necesităţii respectării prevederilor art.47 din Codul electoral şi pct. 11 al Regulamentului privind reflectarea campaniei electorale la alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 în mijloacele de informare în masă din Republica Moldova.

Uniunea Muncii "Patria-Rodina" a depus dosarul de înregistrare în calitate de concurent electoral

  • Uniunea Muncii "Patria - Rodina" a depus documentele, marţi, 3 martie, la Comisia Centrală Electorală pentru înregistrarea în cursa privind alegerile parlamentare din 5 aprilie. Poziţia acesteia în buletinele de vot ar putea fi a 17-a.

Postul "Albasat TV" din Nisporeni este acuzat de contabilitate dublă

  • Postul "Albasat TV" din Nisporeni este suspectat de poliţie că nu a reflectat în evidenţa contabilă pentru anul 2007 venituri estimate la 420 mii lei.

MAE: pe listele de candidaţi ale AMN şi PLDM sunt persoane implicate în acţiuni ilegale

  • Mişcarea "Acţiunea Europeană" nu a făcut coaliţie cu nici o forţă politică de dreapta, care se declară democratice şi proeuropene, deoarece în rîndurile acestora există mulţi membri certaţi cu legea.

„Moldova Unită" se simte discriminat „din toate părţile"

  • Partidul "Moldova Unită" cere drepturi egale în campania electorală pentru toate partidele politice. Preşedintele partidului, Anna Tcaci, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că partidul se simte discriminat "din toate părţile".

PSD acuză PL de „situaţia nefavorabilă" din administraţia capitalei

  • Ex-preşedintele Consiliului Municipal Chişinău, Eduard Muşuc, secretar general al Partidului Social-Democrat, afirmă că de situaţia nefavorabilă din administrarea capitalei se face vinovat Partidul Liberal.

 Campania de educaţie civică „voTare"

  • Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova şi Centrul Naţional de Asistenţă şi Informare a ONG-urilor din Moldova „Contact" lansează Campania itinerantă de educaţie civică „voTare".

Un grup de membri ai PPCD din Criuleni au migrat la MAE

  • Un grup de membri ai Partidului Popular Creştin-Democrat din raionul Criuleni a părăsit formaţiunea şi a aderat la Mişcarea social-politică „Acţiunea Europeană".

 „Noua Generaţie" din Teleneşti agresată

  • Membrii organizaţiei de tineret a Partidului Popular Creştin Democrat, „Noua Generaţie", filiala Teleneşti, susţin că reprezentanţii locali ai Alianţei „Moldova Noastră", inclusiv preşedintele raionului, Boris Burcă, i-a ameninţat şi agresat, în timp ce aceştia distribuiau materiale electorale.

Actorul Vitalie Rusu vrea să apere „Inima lui Iurie Roşca"

  • Cunoscutul actor moldovean Vitalie Rusu a anunţat public că intenţionează să devină membru al Partidului Popular Creştin Democrat, „pentru a apăra „Inima lui Iurie Roşca", în care ţintesc partidele bogaţilor, îmbuibaţilor şi mişeilor".

Protest şi contraprotest al tinerilor

  • Aripa tânără a Alianţei „Moldova Noastră" a protestat marţi, 3 martie, în faţa Guvernului în semn de protest faţă de neîndeplinirea promisiunilor partidului de guvernare de a oferi condiţii de realizare profesională pentru tineri. Spre finalul manifestaţiei un grup de aproximativ 20-25 de tineri au demarat o contramanifestaţie.

UCM are Acord de colaborare cu organizaţia moscovită a Partidului „Edinaya Rossia"

  • Uniunea Centristă din Moldova, condusă de ex-premierul Vasile Tarlev, a semnat un Acord de colaborare cu organizaţia moscovită a Partidului "Edinaya Rossia", al cărui lider este primarul capitalei ruse, Iurii Lujkov.

 Partidele vin în alegeri „fără măşti"

  • Veaceslav Untilă, prim-vicepreşedinte al Alianţei „Moldova Noastră", vorbeşte despre asemănările şi deosebirile între actuala campanie electorală şi cea din 2005.

Aproape 4000 de persoane şi-au declarat noul loc de şedere pentru a vota la 5 aprilie

  • Comisia Electorală Centrală (CEC) a procesat declaraţiile de şedere depuse de cetăţeni în perioada 4-18 februarie curent. Astfel, 3856 de alegători şi-au declarat noul loc de şedere la organul administrării publice locale pentru a putea vota la alegerile Parlamentului din 5 aprilie corespunzător acestuia.

Compania „Teleradio-Moldova" contestă raportul de monitorizare prezentat de APEL

  • Conducerea IPNA Compania „Teleradio-Moldova" spune că primul raport de monitorizare prezentat de Asociaţia Presei Electronice conţine o atitudine neglijentă şi lipsită de respect faţă de instituţia media.

  

Detalii găsiţi pe pagina www.alegeri.md

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus