Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
22.02.2009

Instituţiile medicale primare vor fi dotate cu echipament medical

Instituţii medicale primare din republică sînt dotate cu dispozitive medicale, procurate în cadrul programului TACIS 2005 "Suport pentru Reforma Sănătăţii prin Fortificarea Asistenţei Medicale Primare în Moldova", cu susţinerea financiară a Comisiei Europene.

Acesta este unul din cele mai importante loturi de utilaj procurat în ultimii ani pentru dotarea medicinii primare. Valoarea utilajului este de 3,9 milioane EURO.

Acţiunea dată se înscrie în programul guvernamental de dotare cu echipament a instituţiilor medicale din republică ce urmăreşte îmbunătăţirea calităţii asistenţei medicale acordate la nivel rural.

În cadrul programului beneficiază de echipament inclusiv instituţiile medicale primare ce sunt reabilitate de către Ministerul Sănătăţii în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Servicii de Sănătate şi Asistenţă Socială".

Lotul de dispozitive medicale conţine ecografe, electrocardiografe, analizatoare hematologice şi biochimice automate, incubatoare cu termostat, sterilizatoare, seturi chirurgicale, măsuţe pentru examinarea nou-născuţilor, etc.
Pînă în prezent utilajul medical a fost deja repartizat Centrelor medicilor de familie şi Centrelor de sănătate din municipiul Bălţi şi din raioanele Sîngerei, Floreşti, Soroca, Leova, Cantemir, Cahul, Cimişlia, Comrat, Vulcăneşti şi Hînceşti. Celelalte raioane vor recepţiona echipamentul pînă la data de 10 martie curent.

Programul de dotare a instituţiilor medicale cu echipament prevede deservirea echipamentului şi instruirea personalului medical în utilizarea acestuia, relatează Serviciul de Presă al Ministerului Sănătăţii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus