Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.02.2009

Problematica integrării europene a R. Moldova în discuţie la Paris şi Bruxelles

Potrivit MAEIE, la 18 februarie curent, o delegaţie a Republicii Moldova condusă de Valeriu Ostalep, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va efectua o vizită la Paris, unde va avea loc o nouă rundă de consultări politice moldo-franceze în domeniul integrării europene. În cadrul vizitei, oficialul moldovean va avea o întrevedere cu Bruno le Maire, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene al MAE francez. Pe agenda întrevederii se află subiecte privind cooperarea bilaterală moldo-franceză, evoluţiile integrării europene a Republicii Moldova şi sprijinul Franţei în acest proces, alte teme de interes reciproc.

Pe data de 19 februarie, la Bruxelles, Valeriu Ostalep  va avea o serie de întrevederi cu oficiali din cadrul Comisiei Europene. Printre problemele aflate pe agenda discuţiei se află lansarea dialogului privind liberalizarea regimului de vize, negocierea noului cadru juridic cu UE şi ultimele evoluţii din situaţia internă a Republicii Moldova.

Ambele reuniuni vor constitui un bun prilej de a aborda cu factori de decizie europeni priorităţile Republicii Moldova pe agenda relaţiilor cu Uniunea Europeană pe parcursul anului 2009, precum şi pentru o mai bună cunoaştere a poziţiei părţilor în problematica examinată.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus