Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.02.2009

Moldova si Ucraina au examinat procesul de solutionare a problemelor de proprietate

La Chisinau, 6 februarie 2009, au avut loc consultatiile moldo-ucrainene privind realizarea Graficului de solutionare a subiectelor prioritare in relatiile bilaterale. Graficul in cauza a fost aprobat la 1 februarie 2008. Delegatia Republicii Moldova a fost condusa de catre viceministrul Economiei si Comertului Tudor Copaci, iar cea ucraineana de catre viceministrul Afacerilor Externe al Ucrainei Constantin Eliseev.

Potrivit serviciului de presa al MEC, partile au analizat situatia curenta in vederea executarii graficului mentionat si au constatat un anumit progres in realizarea acestuia in anul 2008. In special, a fost remarcat subiectul reluarii procesului de solutionare a problemelor de proprietate intre ambele parti precum si  accentuata importanta inceperii procedurii de demarcare a sectorului central din hotarul de stat moldo-ucrainean.

Delegatiile Moldovei si Ucrainei au actualizat prevederile graficului, fiind luate in consideratie  progresele inregistrate. Partile au ajuns la o intelegere comuna in vederea necesitatii accelerarii solutionarii problemelor ce tin de recunoasterea reciproca a drepturilor de proprietate si finalizare a procedurii juridice de determinare a  hotarului de stat intre Republica Moldova si Ucraina.

Sefii delegatiilor au accentuat importanta aprofundarii in continuare a  colaborarii bilaterale  reciproc avantajoase.

Partea moldava si-a exprimat recunostinta pentru oferirea de catre Ucraina a resurselor energetice in perioada crizei gazelor naturale din ianuarie 2009.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus