Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.01.2009

Vasilii Sova a avut o întrevedere cu reprezentanţii Comisiei Europene

Astăzi, 27 ianuarie, a avut loc o întrevedere a Ministrului Reintegrarii Vasilii Sova cu un grup de experţi - reprezentanţi ai Comisiei Europene, în frunte cu Remi Duflot, referent pentru Moldova, Ucraina şi Belarus în cadrul DG RELEX al Comisiei Europene. Pe parcursul întrevederii a fost efectuată o analiză detaliată a situaţiei existente în procesul de reglementare transnistreană şi a activităţii grupurilor de lucru în contextul realizării măsurilor de întărire a încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

În cadrul discuţiilor, participanţii au menţionat existenţa unei viziuni şi a unei abordări comune în privinţa soluţionării problemelor în cauză şi au convenit să depună  eforturi adiţionale pentru realizarea unor proiecte concrete, ce au drept scop întărirea încrederii şi, respectiv, oferirea unui impuls pozitiv procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

Pe parcursul convorbirii au fost discutate în detaliu rezultatele preliminare a Programului pentru reabilitarea social-economică a localităţilor din Zona de Securitate iniţiat de Guvernul Moldovei şi posibilitatea implementării în timpul apropiat, cu susţinerea partenerilor europeni, a unor proiecte în regiunea respectivă. De asemenea, au fost discutate în detaliu perspectivele realizării unor proiecte comune în domeniul educaţiei, sănătăţii, transportului, etc.

Experţii europeni au ţinut să  confirme disponibilitatea Comisiei Europene de a a contribui în continuare la procesul de întărire a încrederii, văzut ca bază pentru apropierea poziţiilor dintre Chişinău şi Tiraspol în diverse sfere, precum şi pentru reluarea negocierilor politice privind statutul Transnistriei în cadrul formatului „5+2", cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus