Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.01.2009

Întrevedere Şova - Nesteruşkin

Situaţia actuală şi perspectivele procesului de reglementare a conflictului transnistrean au fost puse în discuţie astăzi în cadrul unei întrevederi a Ministrului Reintegrării Vasilii Şova cu Ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului de Externe al Federaţiei Ruse Valerii Nesteruşkin.

În cadrul discuţiei, interlocutorii au subliniat necesitatea continuării dialogului dintre păţi în scopul reluării cît mai grabnice a negocierilor politice în formatul „5+2".
Participanţii la întrevedere au discutat, de asemenea, procesul de realizare a măsurilor de consolidare a încrederii reciproce dintre Chişinău şi Tiraspol şi s-au pronunţat în favoarea activizării eforturilor ce ţin de elaborarea proiectelor comune în cadrul grupurilor de lucru create în acest sens.

Diplomatul rus a reiterat disponibilitatea Federaţiei Ruse de a contribui plenar la reglementarea definitivă a conflictului transnistrean exclusiv pe cale paşnică, prin elaborarea unui statut juridic special pentru Transnistria în cadrul Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus