Trimite e-mail | Printeaza
Externe
17.01.2009

UE nu este satisfăcută de discuţiile de la Moscova privind criza gazului

Preşedinţia cehă a Uniunii Europene a anunţat sâmbătă că nu este satisfăcută de discuţiile de la Moscova, care nu au permis anunţarea unei reluări a livrărilor de gaz rusesc spre Europa, informează AFP.

"Preşedinţia cehă a UE nu este satisfăcută de rezultatele conferinţei internaţionale a şefilor de stat şi de guvern" de la Moscova, a anunţat preşedinţia într-un comunicat.

"Ne aşteptam ca cele două părţi să anunţe că au ajuns la un acord pentru reluarea livrărilor de gaz rusesc spre UE prin Ucraina. Acest lucru nu s-a întâmplat", a comentat ministrul ceh al energiei şi comerţului, Martin Riman.

El a calificat totuşi drept o "evoluţie pozitivă" faptul că cele două părţi s-au aşezat la aceeaşi masă pentru a negocia, spunând că speră ca discuţiile ruso-ucrainene care vor continua în cursul serii să "ducă la reluarea livrărilor".

Anterior, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene la Moscova, Denis Daniilidis, anunţase că discuţiile nu au dus la niciun rezultat. Daniilidis, care participase alături de oficialii europeni la un minisummit găzduit de preşedintele rus Dmitri Medvedev la Kremlin, a subliniat că discuţiile care vor continua sâmbătă seară între premierii rus şi ucrainean sunt pur bilaterale. Nu va exista niciun reprezentant UE la aceste discuţii, a subliniat el.

cuvinte-cheie: gaze | criza

Comentarii (0)

 

Related news

Sus