Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.01.2009

Vladimir Voronin a primit un mesaj de la George W. Bush

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a primit un mesaj semnat de către Preşedintele SUA, George W. Bush. Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, în mesaj George W. Bush a exprimat autorităţilor Republicii Moldova şi poporului moldovenesc profunde mulţumiri din partea Statelor Unite ale Americii pentru realizarea cu succes, în perioada 2003-2008, de către contingentul forţelor militare naţionale a misiunii umanitare post-conflict din Irak. Îmi exprim recunoştinţa personală pentru activitatea desfăşurată de către echipele de genişti din Republica Moldova în Irak, se spune în mesaj.

George W. Bush mai accentuează că decizia autorităţilor Republicii Moldova de a susţine instaurarea şi consolidarea unui guvern democratic în Irak vădeşte spiritul poporului moldovenesc de solidaritate şi ajutorare a altor popoare şi angajamentul lui de a servi cauzei libertăţii globale. Moldovenii pot fi mîndri de participarea lor la misiunea umanitară post-conflict din Irak, se spune în mesaj.

Preşedintele SUA mai subliniază că experienţa de colaborare dintre Republica Moldova şi Statele Unite ale Amerciii în Irak constituie un exemplu de aprofundare în ultimii ani a parteneriatului dintre cele două ţări, în contextul realizării unor priorităţi strategice globale. George W. Bush şi-a exprimat convingerea în continuarea acestor relaţii de colaborare, avînd în vedere interesul comun de cooperare în serviciul securităţii, păcii şi libertăţii globale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus