Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.01.2009

Corporaţia „Provocările Mileniului” a reconfirmat decizia privind eligibilitatea R.Moldova pentru asistenţa financiară deplină din fondurile MCC pentru anul fiscal 2009

Preşedintele R.Moldova, Vladimir Voronin, a primit o scrisoare din partea lui John J. Danilovich, Director Executiv al Corporaţiei „Provocările Mileniului" (MCC), prin care şeful statului este informat că Consiliul de Directori al MCC a revizuit performanţele înregistrate de R.Moldova şi a reconfirmat decizia privind eligibilitatea ţării noastre pentru asistenţa financiară deplină din fondurile MCC pentru anul fiscal 2009.

Potrivit Serviciului de presă al Preşedinţiei, în scrisoare se menţionează că eligibilitatea nu garantează finanţarea de către MCC, însă constituie o etapă esenţială în acest proces, iar Republica Moldova trebuie să rămînă eligibilă pînă la semnarea Programului „Compact". În context sînt remarcate cîteva aspecte importante pentru ca Republica Moldova să rămînă eligibilă în continuare: reducerea sărăciei; stimularea creşterii economice; desfăşurarea corectă a viitoarelor alegeri parlamentare şi intensificarea eforturilor în vederea combateri traficului de fiinţe umane.

Oficialul MCC reiterează disponibilitatea Corporaţiei şi a partenerilor săi din cadrul Guvernului SUA să sprijine şi pe viitor procesul de implementare a reformelor promovate de Guvernul Republicii Moldova. Totodată, John J. Danilovich a apreciat eforturile care deja au fost întreprinse pentru implementarea cu succes a programului Preliminar pe Ţară şi pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de Moldova pentru realizarea reformelor. În opinia sa, acest fapt va avea o importanţă esenţială în procesul de avansare ulterioară a ţării noastre spre etapa de negociere, finalizare şi semnare a Programului „Compact".

Corporaţia „Provocările Mileniului" este disponibilă să colaboreze şi în continuare cu autorităţile Republicii Moldova în calitate de parteneri credibili", - se mai spune în scrisoare.

cuvinte-cheie: Compact

Comentarii (0)

 

Related news

Sus