Trimite e-mail | Printeaza
Social
11.01.2009

Vacanta elevilor in Moldova va fi prelungita pana la 15 ianuarie 2009

O decizie in acest sens a fost luata duminica, 11 ianuarie 2009, in cadrul sedintei Comisiei Naţionale pentru Situaţii Excepţionale. Vacanta in institutiile preuniversitare a inceput la 25 decembrie 2008 si trebuia sa se incheie la 12 ianuarie 2009.

Propunerea de a prelungi vacanta elevilor a fost sutinuta de presedintele Vladimir Voronin care a mentionat ca  va fi necesar timp pentru asigurarea conditiilor adecvate pentru desfasurarea procesului de studii in toate institutiile de invatamant preuniversitar din tara.

Voronin   a subliniat, de asemenea, necesitatea unui control strict asupra stării de lucruri în ceea ce priveşte aprovizionarea cu agent termic a localităţilor din ţară şi neadmiterii situaţiei în care din acest motiv să fie afectaţi cetăţenii.

Presedintele  s-a referit la importanta acordarii unei atentii sporite asigurarii masurilor de protectie pentru evitarea accidentelor la momentul reluarii livrarilor de gaze catre Republica Moldova.

Vladimir Voronin a solicitat restabilirea rezervelor de stat de păcura si cărbune, precum si a examinarii pe viitor a posibilitatilor de creare a unor depozite de gaze naturale, rezerve care ar putea fi utilizate in situatii exceptionale.

cuvinte-cheie: criza | gaze

Comentarii (0)

 

Related news

Sus