Trimite e-mail | Printeaza
Social
29.12.2008

Cu suportul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca 20 mii 428 persoane si-au gasit un loc de munca în 11 luni ale anului 2008

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) a inregistrat pe parcursul a 11 luni ale anului curent 60 mii 935 persoane si au gestionat 46 mii 356 locuri de munca. In acesta perioada 61 mii 635 persoane au beneficiat de servicii de mediere a muncii, 3880 persoane au absolvit cursurile de formare profesionala, iar in rezultat 20 mii 428 persoane si-au gasit un loc de munca.

In scopul promovarii masurilor de integrare profesionala a tineretului pe piata muncii, ANOFM a organizat Tirgul Republican al locurilor de munca pentru tineret. In acest sens a fost elaborat studiul „Situatia tinerilor pe piata muncii" care s-a axat pe detrminarea si ulterior depasirea problemelor cu care se confrunta tinerii pe piata muncii.

In cooperare cu Organizatia Internationala a Muncii au fost deschise 3 Centre de informare despre piata muncii in agentiile teritoriale Balti, Chisinau, Cahul, care ofera servicii privind oportunitatile de angajare, conditiile de angajare etc.

Pentru analiza si pronosticarea anuala a piatei muncii a fost elaborata metodologia de prognoza a pietei muncii in baza careia se va emite Barometrul profesiilor si Raportul prognozei pietei muncii pentru anul 2009.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus