Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
17.12.2008

Institutul de Neurologie si Neurochirurgie va beneficia de echipament medical modern

Institutul de Neurologie si Neurochirurgie va beneficia de un lot de echipament medical modern de reabilitare, in cadrul Programului KUSANONE, sustinul de Guvernul Japoniei.

Echipamentul este oferit in forma de grant, valoarea caruia este de 88 mii USD. Programul ce sustine proiectele propuse de organizatiile non-guvernamentale si de non-profit, va fi implementat de Societatea de reabilitare neurologica din Republica Moldova.

Astfel, Intitutul de Neurologie si Neurochirurgie va fi dotat cu echipament medical si de reabilitare cum ar fi diferite stimulatoare functionale, bai galvanice si siteme de terapie avansate.

Viceministrul Sanatatii, domnul Boris Golovin, a multumit pentru asistenta tehnica acordata, exprimand convingerea ca "acest Grant va fortifica considerabil serviciile medicale si de reabilitare ale Institutului. Republica Moldova colaboreaza cu Guvernul Japoniei de mai bine de 15 ani, si speram ca acestea se vor dezvolta in continuare". 

Ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Japoniei in Republica Moldova, domnul Tadashi Izama, s-a atatat onorat de a demara proiectul, mentionand ca "sunt pentru prima data in Republica Moldova, astazi este prima zi de lucru in calitate de Ambasador si acesta este primul meu proiect". 

De asemenea, inaltul oficial a exprimat recunostinta medicilor moldoveni care recent au salvat de la moarte un cetatean japonez.

Pina in present, Guvernul Japonez a oferit Republicii Moldova Granturi in valoare de cca 62 mld USD.

cuvinte-cheie: Guvernul Japoniei

Comentarii (0)

 

Sus