Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.11.2008

BERD: Pare a fi un paradox, dar Moldova într-adevăr nu a fost afectată până la moment de criză

BERD: Pare a fi un paradox, dar Moldova într-adevăr nu a fost afectată până la moment de criză

„Pare a fi un paradox, dar Moldova într-adevăr nu a fost afectată până la moment de criză. Acest fapt, însă, nu înseamnă că efectele ei negative nu se pot resimţi în Moldova în viitor", a menţionat vineri, Business Directorul BERD, Olivier Descamps în cadrul întrevederii cu premierul moldovean Zinaida Greceanîi.

La rândul său, Zinaida Greceanîi a spus că că anume în aceste condiţii pentru Republica Moldova este foarte importantă dezvoltarea continuă a relaţiilor de colaborare cu principalele organizaţii financiare internaţionale. „Guvernul Republicii Moldova este conştient de riscurile care pot afecta sistemul financiar autohton sub influenţa crizei financiare mondiale şi monitorizează permanent situaţia pentru a interveni în caz de necesitate cu decizii prompte." - a subliniat şeful Executivului.

Olivier Descamps a remarcat în cadrul discuţiei că este mîndru de relaţiile stabilite între BERD şi Moldova care constituie un rezultat al cooperării  constructive pe parcursul mai multor ani. Oficialul a spus că suportul financiar acordat Moldovei se cifrează la 100 mil. euro, ceea ce reprezintă un record în regiune. Planurile imediat următoare ale BERD în Moldova vizează finanţarea lucrărilor de renovare a Aeroportului Internaţional Chişinău, care va constitui 20 mil. euro. Totodată, BERD şi-a reiterat intenţia de a continua proiectul privind modernizarea drumurilor în Moldova.

cuvinte-cheie: BERD | criza

Comentarii (0)

 

Related news

Sus