Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.10.2008

La Chişinău va fi semnat Memorandumul privind „Proiectul Europa”

La 13 octombrie curent, la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene urmează să fie semnat Memorandumul cu privire la punerea în aplicare a „Proiectului Europa”, program multianual de formare în limba franceză a funcţionarilor publici din Republica Moldova.

Potrivit MAEIE, proiectul a fost lansat în anul 2002 în baza Acordului multilateral încheiat între Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF), Franţa, Comunitatea franceză a Belgiei şi Luxemburg, cu scopul sprijinirii statelor candidate în procesul de integrare europeană.

Includerea Republicii Moldova printre beneficiarii planului multianual de instruire în limba franceză are loc cu titlu de excepţie, întrucât „Proiectul Europa” este destinat doar statelor membre ale UE şi celor candidate, indiferent de apartenenţa lor la Organizaţia Internaţională a Francofoniei.

Din partea Republicii Moldova, Memorandumul va fi semnat de către dl Andrei Stratan, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, iar din partea Republicii Franceze – de către dl Pierre Andrieu, Ambasadorul Franţei la Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus