Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.10.2008

Intrevedere Andrei Stratan – Pertti Salolainen

Potrivit MAEIE, la 8 octombrie curent, Andrei Stratan, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu delegaţia finlandeză, condusă de Pertti Salolainen, Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului Republicii Finlanda.

În cadrul întrevederii, interlocutorii au evidenţiat bunele relaţii existente între Republica Moldova şi Finlanda, fiind menţionat cu titlu special sprijinul constant acordat de către Finlanda aspiraţiilor europene ale Moldovei.În contextul examinării tematicii integrării europene, Ministrul a subliniat importanţa adoptării noului cadru juridic al relaţiilor moldo-comunitare. Un alt aspect al discuţiilor a vizat accesul la cele patru libertăţi ale UE şi perspectiva europeană clară pentru Moldova. Părţile au menţionat importanţa lansării unui dialog mai aprofundat cu UE în vederea parcurgerii etapelor corespunzătoare pentru stabilirea graduală a unui regim fără vize pentru cetăţenii moldoveni.

De asemenea, Andrei Stratan a informat despre exercitarea de către ţara noastră a celor cinci Preşedinţii în cadrul organizaţiilor regionale, ceea ce oferă Republicii Moldova posibilitatea reală pentru a demonstra că este un partener credibil în gestionarea problemelor regionale.

Pertti Salolainen a ţinut să reitereze sprijinul Finlandei, în calitate de ţară deţinătoare a Preşedinţiei OSCE, pentru soluţionarea problemei transnistrene, cu menţinerea formatului de negocieri "5+2".

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus