Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.10.2008

La 7-8 octombrie, la Viena, ar putea avea loc consultări în formatul „5+2” în problema transnistreană

Preşedintele Vladimir Voronin a confirmat participare Moldovei la aceste consultări, în cadrul îtrenvederii avute joi, cu şeful misiunii OSCE în Moldova, Philip Remler. Vladimir Voronin a menţionat că aceste consultări pot servi drept o bază bună pentru reluarea negocierilor în formatul „5+2”.

Potrivit serviciului de presă al Preşedinţiei, preşedintele a reiterat disponibilitatea părţii moldoveneşti de a participa la diverse consultări – atît la nivel bilateral, cât şi la nivel multilateral, pentru reluarea negocierilor în formatul „5+2”. Vladimir Voronin a reconfirmat propunerea lansată anterior cu privire la organizarea unei întîlniri de lucru cu liderul transnistrean Igor Smirnov, la Tiraspol.

Şeful statului a menţionat că partea moldovenească continuă să depună toate eforturile pentru realizarea programului de măsuri privind consolidarea încrederii dintre Chişinău şi Tiraspol în cadrul grupurilor mixte de colaborare.

De asemenea, şeful statului a subliniat importanţa menţinerii stabilităţii şi a neadmiterii unor complicaţii în Zona de Securitate, menţionînd că partea moldovenească va depune toate eforturile pentru ca această stabilitate şi securitate să poarte un caracter durabil, ceea ce la fel va contribui la atingerea scopului final de soluţionare a conflictului transnistrean şi de stabilire a statului juridic special al Transnistriei cu menţinerea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

Philip Remler a susţinut abordarea expusă de Preşedinte, asigurînd că misiunea OSCE va depune toate eforturile pentru reluarea cît mai grabnică a negocierilor în formatul „5+2” şi a activităţii grupurilor mixte de lucru pentru consolidarea încrederii dintre Chişinău şi Tiraspol.

În cadrul întrevederii au fost, de asemenea, discutate alte aspecte ale colaborării dintre Republica Moldova şi misiunea OSCE la Chişinău, menite să contribuie la consolidarea cooperării bilaterale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus