Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
30.09.2008

Delegaţia Comisiei Europene în Moldova lansează cea de-a doua ediţie a programului “Europa pentru viitorii jurnalişti”

Delegaţia Comisiei Europene continuă programul de training şi informare despre Uniunea Europeană, dedicat viitorilor jurnalişti din Moldova. În cadrul programului, studenţii vor afla despre aspectele cheie ce ţin de dezvoltarea UE, relaţiile bilaterale ale acesteia cu Moldova şi vor fi familiarizaţi cu valorile şi practicile mass-media Europene.

Timp de un semestru, o grupă de studenţi din anul II de la Facultatea de Jurnalism vor avea ocazia să frecventeze programul “Europa pentru viitorii jurnalişti”. Seminarele sunt organizate de către Delegaţia Comisiei Europene în Moldova şi se vor desfăşura la Universitatea de Stat din Moldova.

Potrivit E.S. Cesare de Montis, Ambasador, Şeful Delegaţiei Comisiei Europene la Chişinău, în acest an programul este destinat studenţilor, care sunt interesaţi de problemele UE şi care îşi doresc să cunoască mai multe despre practicile mass-media din Uniunea Europeană. “Prin intermediul acestui program ne propunem să încurajăm tinerii să persevereze în cariera pe care şi-au ales-o”, a mai menţionat E.S. Cesare de Montis.

“Europa pentru viitorii jurnalişti” este un curs interactiv, în cadrul căruia studenţii vor avea oportunitatea să înveţe de la reprezentanţii Delegaţiei CE despre instituţiile UE, relaţiile specifice dintre Moldova şi UE, despre politicile şi valorile Uniunii Europene. Totodată, ei vor fi instruiţi despre modul desfăşurării unui interviu cu un reprezentant oficial al Uniunii Europene şi despre cum să scrie un articol în baza unui comunicat de presă distribuit, în mod particular, de Comisia Europeană. La sfârşitul cursului, studenţii vor fi premiaţi cu diplome. Acestea vor fi înmânate în cadrul unui eveniment special.

Pentru mai multe detalii, contactaţi: BDR Associates Communication Group, Reprezentanţa din Moldova. Persoana de contact: Silvia Ursu, PR Consultant, tel: (+373) 22 85 46 05 / 21 41 56

E-Mail: office@bdr.md ; silvia.ursu@bdr.md

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus