Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.09.2008

Guvernul Japoniei a oferit Moldovei asistenta financiara in suma totala de 176 450 dolari SUA

Astăzi, în incinta Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare a avut loc  ceremonia de semnare a contractului de grant pentru Grass – Roots proiecte (Kusanone) cu participarea Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova, Mutsuo Mabuchi, Ministrul Anatolie Gorodenco, Valeriu Bulgari, Preşedinte al Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Ozea Rusu, Director al Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie al Moldovei, Oleg Pascal, Preşedinte al Societăţii de Reabilitare Neurologică din ţară, precum şi reprezentanţii al organizaţiilor selectate la implementarea proiectului nominalizat.

Guvernul Japoniei a decis să ofere asistenţă financiară în sumă totală  de 176 450 dolari SUA  pentru două proiecte:

Proiectul de instalare a Sistemului  de Încălzire cu Biomasă  la Grădiniţa şi Şcoala din satul Hîrtopul – Mare ( grantul va oferi 2cazane, care vor funcţiona pe biomasa în sumă totală de 88 000,00 dolari SUA).

Proiectul de îmbunătăţire al Echipamentului de Reabilitare la Institutul de Neurologie şi  Neurochirurgie din Moldova ( grantul va oferi echipament de reabilitare nou aşa ca: stimulatoare funcţionale variate pentru extremităţile de sus şi jos, baie galvanică şi sistem performant de terapie în sumă totală de 88 450,00 dolari SUA).

Acest Grant este o confirmare a eforturilor Japoniei de a promova securitatea umană a unor din chestiunile prioritare a populaţiei în cadrul cooperării internaţionale.

Excelenţa Sa Ambasadorul Mutsuo Mabuchi, precum şi reprezentanţii autorizaţi al organizaţiilor selectate, la semnarea Acordului au reiterat aportul incontestabil al Guvernului Japoniei în susţinerea financiară a Guvernului Nipon în relansarea socio - economică a populaţiei din Republica Moldova.

În alt context,  menţionăm că Japonia a oferit Republicii Moldova pînă în prezent ajutor în baza relaţiilor bilaterale şi multilaterale în sumă de aproximativ 62 mln dolari SUA.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus