Trimite e-mail | Printeaza
Economie
24.09.2008

Expoziţia „Fabricat în Moldova”, ediţia 2009

La 24 septembrie curent, a avut loc şedinţa comitetului pentru organizarea şi desfăşurarea expoziţiei naţionale universale „Fabricat în Moldova”, ediţia a VIII-a, care va avea loc în perioada 27-31 ianuarie 2009, la „Moldexpo”. Organizatorii permanenţi ai evenimentului sunt Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei şi Asociaţia Naţională a Producătorilor din RM. La târg vor participa circa 400 întreprinderi autohtone, companii şi organizaţii. Tradiţional, raioanele ţării vor avea standuri colective.

Şedinţa comitetului organizatoric a fost condusă de vicepreşedintele acesteia, Igor Dodon, prim-viceprim-ministru, ministru al economiei şi comerţului. În cadrul sedinţei s-a discutat conceptul şi planul de organizare a expoziţiei „Fabricat în Moldova”, ce au fost aprobate de către toţi membrii comitetului. Astfel, şi în anul 2009 expoziţia se va desfăşura sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, deoarece este un eveniment eficient şi important pentru antreprenorii autohtoni. Scopul expoziţiei este de a promova în rândul consumatorilor şi cumpărătorilor angrosişti noile mărfuri şi servicii.

Organizatorii preconizează, că la ediţia a VIII-a a expoziţiei naţionale ,,Fabricat în Moldova,, vor participa circa 400 întreprinderi autohtone, companii şi organizaţii. Tradiţional, raioanele ţării vor avea standuri colective. Iar manifestarea va fi vizitată de către delegaţii de businessmeni din Rusia, Ukraina, România, Belorusia, Turcia şi alte state.

Tradiţional, programul de afaceri al evenimentului va fi unul vast şi divers. Pentru prima dată ediţia din 2009 a ,,Fabricat în Moldova,, se va desfăşura în formă de Congres, care va purta genericul: „Resursele strategice ale Moldovei”. Programul congresului va include conferinţe, seminare, „mese rotunde”, prezentări.

În premieră, în cadrul expoziţiei va fi organizat Forul investiţional „Investiţii. Parteneriat. Dezvoltare.”  De asemenea, se planifică instituirea unui nou concurs- „Medalia de Aur” a expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova”, în cadrul căruia vor fi desemnaţi cei mai buni participanţi la expoziţie.

Şi la cea de-a VIII-a ediţie a expoziţiei naţionale „Fabricat în Moldova” Agenţia Naţională  pentru Ocuparea Forţei de Muncă va desfăşura târgul locurilor de muncă. Iar Ministerul Culturi şi Turismului va organiza un vast program cultural.

Agenda expoziţională va culmina la 30 ianuarie 2009, în incinta Palatul Republicii, cu ceremonia oficială de decernare a Premiilor de Stat  în domeniul calităţii şi competitivităţii, înmânarea menţiunii ,,Cel mai bun contribuabil al anului,, şi premierea învingătorilor concursului ,,Marca Comercială 2008”. 

Organizatorii susţin, că pe parcursul celor 7 ediţii, „Fabricat în Moldova” a devenit principala expoziţie a producătorilor moldoveni de mărfuri şi servicii, fiind un indicator sigur al tendinţelor  de dezvoltare a economiei naţionale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus