Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.09.2008

Andrei Stratan: Chişinăul nu va recunoaşte independenţa Osetiei de Sud şi a Abhaziei

„Republica Moldova urmăreşte cu atenţie evenimentele din regiune, reiterând ferma convingere că soluţionarea tuturor disputelor trebuie realizată exclusiv pe cale politică, la masa de negocieri. Această poziţie este reflectată şi în declaraţia guvernului Republicii Moldova din 29 august în legatura cu situaţia din Osetia de Sud şi Abhazia, potrivit căreia Moldova nu consideră că recunoaşterea internaţională a celor două provincii va deveni un factor de stabilizare a situaţiei", a declarat ministrul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Stratan.  Integrării Europene, într-un interviu pentru agenţia Moldpres.

Ministrul moldovean de externe a reiterat faptul că evenimentele din Georgia nu ar trebui să influenţeze evoluţiile în reglementarea transnistreană. "Menţionăm din capul locului diferenţa esenţială a conflictelor din Caucaz de problematica transnistreană. Între populaţia de pe cele două maluri ale Nistrului nu există tensiuni interetnice sau religioase, cauza conflictului fiind de natură politică", a declarat Andrei Stratan.

Stratan a spus că Moldova salută iniţiativele UE îndreptate spre reglementarea situaţiei şi speră că acordul Sarkozy-Medvedev în şase puncte va fi ari în regiune vor contribui la constituirea unui mecanism internaţional eficient pentru consolidarea stabilităţii şi remedierea situaţiei postconflict.Cititi interviul aici

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus