Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.09.2008

CCI a RM a semnat un acord de colaborare cu „Expocentrul” din Moscova

CCI a RM a semnat un acord de colaborare cu „Expocentrul” din Moscova

Potrivit CCI, la 17 septembrie, în incinta Camerei de Comerţ şi Industrie a RM a fost semnat primul acord de colaborare dintre CCI a RM şi unul din cele mai mari centre expoziţionale ale Federaţiei Ruse, „Expocentru", din oraşul Moscova. Pe Acordul referitor la activităţile expoziţionale şi-au pun semnătura preşedintele CCI a RM, Gherghe Cucu şi prim-vicedirectorul general al „Expocentru"-lui, Nicolai Gusev.

În acest context, preşedintele CCI a RM, Gherghe Cucu, a menţionat faptul, că documentul va întări relaţiile de colaborare dintre cele două instituţii. „Prin semnarea acestui acord, urmărim scopul de a promova serviciile şi produsele moldoveneşti pe piaţa rusă şi în ţările din spaţiul CSI, de a spori competitivitatea agenţilor economici şi de a crea o imagine pozitivă Republicii Moldova. Oricât de multă informaţie ar exista pe piaţa rusă despre produsele moldoveneşti, expoziţiile rămân a fi cel mai eficient mod de promovare", a afirmat preşedintele CCI.

La rândul său, prim-vicedirectorul general al „Expocentru"-lui, Nicolai Gusev a accentuat, că din an în an, suprafaţa expoziţională ocupată de firmele moldoveneşti, în cadrul manifestărilor ce au loc la „Expocentru", devine tot mai mare. El a mulţumit Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova pentru faptul că susţine antreprenorii şi îi ajută să-şi promoveze mărfurile pe piaţa din Federaţia Rusă, în felul acesta, contribuind la creşterea schimburilor comerciale dintre ambele state.

Relaţiile de colaborare dintre CCI a RM şi „Expocentru" au fost iniţiate încă în anul 1999. În anul 2004, centrul a găzduit, pentru prima oară, expoziţia naţională „Moldova prezintă", care, ulterior, a devenit un eveniment tradiţional, foarte apreciat de publicul rus.

De asemenea, agenţii economici moldoveni participă, anual, la expoziţiile „Prodexpo", „Agroprodmaş", „Mobilă". Pe parcursul ultimilor trei ani, cu suportul CCI a RM, peste 90 companii autohtone ce activează în domeniul agroindustrial au participat la expoziţie internaţională „Prodexpo". La „Prodexpo", businessmenii noştri au avut întâlniri bilaterale şi au semnat mai multe acorduri de intenţii de livrare a produselor agricole şi vinicole, cu firme din: Barnaul, Ulianovsk, Murmansk, Smolensk, Irkutsk, Sahalinul de Sud, Novgorod, Iaroslavl, Permi, Krasnoiarsk, Vlodivostok, Tiumeni, Moscova, etc.

Pentru anul 2009, CCI a RM preconizează să organizeze, în cadrul expoziţiei „Prodexpo", Zilele vinului moldovenesc. De asemenea, este prevăzută organizarea primului Forum moldo-rus cu genericul: „Industria vinicolă a RM şi potenţialul de export al întreprinderilor moldoveneşti"

„Expocentru" este unul dintre cele mai mari organizaţii de profil din Rusia, apreciat atât la nivel naţional, cât şi peste hotare. În activitatea sa, centrul implementează cele mai noi tehnologii utilizate pentru organizarea expoziţiilor, meselor rotunde, conferinţelor, etc. Anual, aici au loc 115 expoziţii internaţionale şi se desfăşoară peste 100 evenimente adiţionale acestora: seminare, prezentări de întreprinderi, etc.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus