Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.09.2008

Întrevedere Eugenia Kistruga – Aleksandr Gorin

Potrivit MAEIE, la 12 septembrie, Eugenia Kistruga, Viceministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu  Aleksandr Gorin, Viceministru al Afacerilor Externe al Ucrainei, aflat într-o vizită de documentare în ţara noastră.

În cadrul întrevederii au fost examinate mai multe subiecte ce ţin de stadiul actual şi perspectivele dezvoltării relaţiilor bilaterale dintre Republica Moldova şi Ucraina. Interlocutorii au constatat caracterul pozitiv al raporturilor bilaterale moldo-ucrainene, menţionând, în special, progresele în elaborarea mecanismelor reciproc avantajoase pentru soluţionarea problemelor prioritare.

În altă ordine de idei, a fost efectuat un schimb de opinii referitor la conlucrarea celor două state în cadrul organizaţiilor internaţionale şi regionale. Viceminiştrii   au abordat şi aspecte legate de integrarea europeană şi soluţionarea diferendului transnistrean în contextul noilor realităţi internaţionale.

La întrevedere au fost prezenţi Victor Krijanovschii, noul Reprezentant special al Ucrainei pentru problema transnistreana,  şi  Serghei Pirojkov, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în Republica Moldova.

Potrivit unei informari oficiale de presa, şi Ministrul Reintegrării Vasile Şova a avut o întrevedere cu viceministrul de Externe ucrainean Aleksandr Gorin. Conflictul transistrian, recentele negocieri 3+2 de la Viena (ale mediatorilor si observatorilor in negocierile transnistriene) si necesitatea ca statutul final al regiunii sa fie stabilit in cadrul formatului 5+2, acestea au fost temele discutate de ministrul reintegrarii Vasilii Sova cu viceministrul ucrainean al Afacerilor Externe Aleksandr Gorin si cu reprezentantul special al Ucrainei in procesul de negocieri privind reglementarea transnistreana, Viktor Krijanovski. Partea ucraineana a reafirmat ca stabilirea statutului juridic special pentru Transnistria trebuie sa respecte suveranitatea si integritatea teritoriale ale Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus