Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.09.2008

Moldova va serba ' Ziua Naţională a Vinului' în perioada 11-12 octombrie

Prim-viceprim-ministrul, Ministrul Economiei şi Comerţului Igor Dodon a prezidat astăzi şedinţa de lucru a Comisiei republicane pentru organizarea şi desfăşurarea sărbătorii „Ziua Naţională a Vinului”, ediţia 2008. În cadrul şedinţei au fost discutate chestiuni cu privire la pregătirea evenimentului care se va desfăşura în perioada 11-12 octombrie a.c.

Potrivit MEC, sărbătoarea va fi inaugurată la Chişinău, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, unde vor fi expuse standurile expoziţionale ale participanţilor. Pentru a doua zi sînt planificate manifestări ample şi în raioanele Moldovei, la care vor participa conducătorii instituţiilor administraţiei publice centrale şi locale.

Potrivit informaţiei prezentate de către membrii Comisiei, în acest an sărbătoarea „Ziua Naţională a Vinului” va avea o amploare mai mare decît în anii precedenţi. În primul rând, programul va include evenimente pe parcursul a 2 zile pline, în comparaţie cu ediţiile precedente care au durat doar o zi. Totodată, se preconizează o participare mai amplă a agenţilor economici autohtoni, potenţiali investitori şi turişti.  Tradiţional, la sărbătoare sînt aşteptaţi oaspeţi de peste hotare, pentru care, cu prilejul „Zilei Naţionale a Vinului”, se vor crea condiţii speciale de intrare în ţară. 

Preşedintele Comisiei, Igor Dodon, a menţionat importanţa respectării cu stricteţe a Planului de acţiuni privind organizarea ediţiei a VII-a a sărbătorii „Ziua Naţională a Vinului”. În context, Igor Dodon a dispus prezentarea de către responsabili a rapoartelor privind mersul lucrărilor de pregătire în cadrul următoarei şedinţe lărgite a Comisiei care va avea loc luni, 15  septembrie a.c..

Sarbatorea “Ziua Naţionala a Vinului” este marcata anual in a doua duminica a lunii octombrie şi reprezinta o întrunire a vinificatorilor moldoveni, expunerea rezultatelor muncii lor şi organizarea manifestaţiilor culturale cu prezentarea tradiţiilor naţionale moldoveneşti. Prima editie a sărbătorii a fost organizată în 2002. Sărbătoarea “Ziua Naţională a Vinului” are drept scop promovarea imaginii ţării, a producţiei vinicole autohtone şi dezvoltarea turismului.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus