Trimite e-mail | Printeaza
Economie
12.09.2008

MEC a monitorizarat mersului lucrărilor de construcţie a complexului Giurgiuleşti

Potrivit MEC, prim-viceprim-ministrul, Igor Dodon, Ministru al Economiei şi Comerţului s-a întîlnit astăzi cu conducătorul investitorului general al Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti, Thomas Moser. Conform informaţiei prezentate Terminalul petrolier deja funcţionează, primind pînă la momentul de faţă 4 nave cu petrol, sînt pe cale de finisare lucrările de construcţie a terminalului cerealier, cu o capacitate de stocare de 50 mii tone, prin intermediul căruia pînă la sfîrşitul anului curent va putea fi efectuat exportul-importul produselor cerealiere.

Investitorul general a informat, de asemenea, că în luna octombrie a.c. va fi finisată proiectarea portului de mărfuri Giurgiuleşti, imediat vor demara lucrările de construcţie a obiectivului, acesta urmînd a fi dat în exploatare în prima jumătate a anului 2009.

Igor Dodon a subliniat interesul sporit al reprezentanţilor mediului de afaceri faţă de zona economică respectivă, generat de evidentele posibilităţi investiţionale în regiune. 

Pînă la etapa actuală au fost investite 42 mln. dolari SUA doar în construcţia Portului. Investiţiile totale în proiectul pentru construcţia Portului Internaţional Liber Giurgiuleşti şi a reţelei de staţii peco se estimează la 63 mln. dolari SUA, iar pentru executarea lui au fost create cca 800 locuri de muncă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus