Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.09.2008

Ministrul reintegrării Vasili Şova se pronunţă pentru menţinerea formatului de negocieri "cinci plus doi"

Ministrul reintegrarii Vasili Sova a declarat ca formatul 5+2 al negocierilor pentru solutionarea conflictului transnistrean constituie cel mai eficient mecanism de reglementare a diferendului. Ministrul Sova a raspuns astfel unei declaratii facute de presedintele roman Traian Basescu, potrivit careia in opinia Bucurestiului negocierile ar trebui purtate in formatul: Moldova, regiunea transnistreana, Romania, Ucraina si Rusia.

La Bruxelles, la intilnirile pe care le-a avut cu oficialiti ale Aliantei Nord Atlantice, ministrul moldovean de Externe Andrei Stratan a primit sprijin NATO pentru continuarea negocierilor in formatul "5 + 2": Moldova, regiunea transnistreana, OSCE, Rusia, Ucraina, Uniunea Europeana si Statele Unite (ultimele ca observatori).

Intr-un comunicat dat publicitatii la Chisinau se precizează ca partea moldoveana a apreciat pozitia ferma a aliantei în problema Tratatului FACE Adaptat, privind respectarea angajamentelor de la Istanbul din 1999, care prevad retragerea fortelor rusesti din regiunea transnistreana, relatează Radio Europa Liberă.

.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus