Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.08.2008

Băsescu: În Moldova nu se va întâmpla ca în Georgia

Preşedintele României Traian Băsescu a afirmat, luni, 11 august, la Sulina, că, din analizele făcute de România, Republica Moldova nu este în pericol să fie implicată într-o situaţie similară celei din Georgia, scrie "Evenimentul Zilei".   

"Puteţi să fiţi convinşi că şi la Bucureşti a sunat clopoţelul conflictului îngheţat din Transnistria odată cu evenimentele din Georgia", a susţinut Traian Băsescu, prezent la Şcoala de vară "Comunităţi româneşti şi identitate europeană". 

"Şi analizele care s-au făcut au vizat în mod egal evenimentele din Georgia şi un posibil scenariu legat de Transnistria şi atitudinea României într-un astfel de scenariu, care în mod categoric va fi diferită dacă în Transnistria s-ar întâmpla ceva, dar noi avem toate analizele că nu se va întâmpla în Transnistria ceea ce s-a întâmplat în Osetia de Sud şi Abhazia", a continuat acesta, citat de Mediafax.

Precizările preşedintelui au venit ca răspuns la întrebarea unuia dintre participanţii din Republica Moldova. Acesta vroia să ştie ce poate face România pentru georgieni, deoarece "în Republica Moldova este acelaşi pericol, în contextul conflictului transnistrean nerezolvat încă".

"Este o întrebare extrem de dificilă la care, din păcate, din motive de securitate, nu vă pot da un răspuns complet. Vă pot spune că noi am avut o analiză şi în ultima şedinţă a CSAT de sâmbătă. Susţinem fără rezerve integritatea teritorială a Georgiei, valabil şi pentru Republica Moldova", a menţionat Băsescu.

El a subliniat că România va acţiona în contextul deciziilor UE şi NATO cu privire la Georgia, pentru că "aceste structuri susţin fără rezerve integritatea teritorială a Georgiei".

Sursa: Evenimentul Zilei

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus