Trimite e-mail | Printeaza
Social
08.08.2008

Conform situaţiei la data de 6 august în total pe ţară au fost inundate 505 case, inclusiv 254 deteriorate

Datele operative oferite de Ministerul Construcţiilor şi Dezvoltării Teritoriului arată, că conform situaţiei la data de 6 august, ora 19.00, în total pe ţară au fost inundate 505 case, inclusiv 254 deteriorate.

Într-un comunicat al MCDT, se menţionează, că vor fi construite case cu 2,3 şi 4 camere, ce vor fi repartizate în dependenţă de numărul de membri în familie. Proiectul acestor case a fost elaborat de către Institutul de Stat de Proiectare „RURALPROIECT”.

La moment se duc şi negocieri cu Compania „KAMPA”, un mare producător de case din Germania, în vederea construcţiei de locuinţe pentru familiile ce au suferit în urma inundaţiilor.

În satele Criva, Drepcăuţi şi or. Lipcani, care au fost cele mai afectate de inundaţii, Institutul Naţional de Cercetări şi Proiectări „URBANPROIECT” a determinat definitiv toate variantele de amplasare a obiectelor de construcţie, au fost precizate hotarele cartierelor noi, fixate sarcinile pentru efectuarea prospecţiunilor de către Institutul „Ingeocad”, determinate sursele de conectare pentru reţele şi sarcina acestor reţele. În teren lucrează specialiştii „Ingeocad” şi efectuează prospecţiunile necesare.

A fost deschis un cont bancar special pentru acumularea operativă a mijloacelor financiare în calitate de ajutoare umanitare, destinate construcţiei de locuinţe în regim de urgenţă, în localităţile afectate de inundaţii. Rechizitele bancare ale contului sunt următoarele:

Cod fiscal:1003600002457Cod TVA: 0200271Cont de decontare: 22512014984368Banca de Economii SA, fil.1 ChişinăuBIC – BECOMD2X609

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus