Trimite e-mail | Printeaza
Social
06.08.2008

Raport ONU: 42 de morţi şi peste 40.000 de evacuaţi în Europa de Est

Începând cu data de 22 iulie, ploile torenţiale şi furtunile au dus la formarea de viituri şi inundaţii pe traseul unor râuri din Europa centrală şi de Est. Cele mai afectate state sunt Ucraina, Moldova şi România. Din păcate, fenomenele meteorologice s-au soldat cu victime umane, se arată în raportul ONU.

Pagubele materiale sunt însemnate, atît pentru localnici, cât şi pentru autorităţi. Mii de case şi sute de drumuri au fost luate de ape şi zeci de mii de terenuri agricole au fost inundate.

Biroul de coordonare pentru probleme umanitare al ONU a anunţat că în Ucraina s-au înregistrat cele mai multe victime umane: 34 de morţi în vestul ţării, unde s-au revărsat fluviile Nistru şi Prut. 25.000 de oameni au fost evacuaţi, iar accesul în unele zone se poate face doar pe calea aerului. Cel puţin 24.000 de hectare de terenuri agricole sunt şi acum inundate. În România, inundaţiile au făcut cinci morţi, iar autorităţile au evacuat peste 10.000 de oameni. În Moldova, trei oameni au murit în urma inundaţiilor şi peste 4.200 de localnici sunt evacuaţi, se mai arată în raportul ONU.

Sursa: Realitatea.net

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus