Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.07.2008

Bulgaria simplifică regimul de tranzit

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a primit o Notă verbală din partea Ambasadei Republicii Bulgaria în Republica Moldova prin care se aduce la cunoştinţă decizia părţii bulgare de a introduce, începând cu 18 iulie 2008, un regim simplificat de tranzit al teritoriului Bulgariei. Hotărârea este consecinţa aplicării de către Bulgaria a Deciziei nr. 582/2008/CE şi Deciziei nr. 586/2008/CE a Parlamentului European şi Consiliului din 17 iunie 2008.

Potrivit Serviciului de presă al MAEIE, cetăţenii terţelor ţări pot tranzita teritoriul Republicii Bulgaria fără a avea viză de tranzit, la prezentarea următoarelor documente, eliberate de:  Ţările din spaţiul Schengen: viza unică,  viză de şedere de lungă durată, permis de şedere;  România: vizele naţionale de şedere de scurtă durată, vize de şedere de lungă durată şi permis de şedere; Cipru: Vizele naţionale de şedere de scurtă durată, vize de şedere de lungă durată şi permis de şedere; Elveţia şi Lichtenshtein: permise de şedere.

Termenul tranzitării teritoriului Republicii Bulgaria este de 36 de ore. Dreptul de tranzitare fără vize, conform ambelor Decizii, se va aplica numai şi în exclusivitate pentru scopurile trecerii de tranzit. Nu se admite intrarea şi ieşirea prin punctele de trecere a frontierei cu una şi aceiaşi ţară, precum şi trecerea de tranzit, dacă ruta deplasării declarată nu are legătură cu permisele de şedere şi vizele posedate.riei

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus