Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
15.07.2008

105 cetateni moldoveni vor studia in universitati din Ucraina

Potrivit Ministerului Educaţiei şi Tineretului (MET). partea ucraineană a oferit Republicii Moldova, pentru anul de studii 2008-2009, 105 locuri în instituţiile de învăţămînt superior din Ucraina din care 100 - pentru studii complete (90 pentru cetăţenii Republicii Moldova de origine ucraineană, 10 - pentru alte etnii) şi 5 - la doctorat. De luni, 14 iulie, începe admiterea la universităţile din Ucraina pentru canditaţii din Moldova.

Dosarul candidaţilor trebuie să conţină: o cerere, diploma de bacalaureat sau atestatul de absolvire al şcolii medii de cultură generală, adeverinţă de naştere sau copia legalizată notarial, paşaportul, certificatul medical- tip, 6 fotografii 3x4 şi certificat medical şi test SIDA.

Candidaţii care optează pentru specialitatea "Navigaţie maritimă" şi "Exploatarea transportului aerian" prezintă Comisiei de admitere un certificat medical, eliberat de o comisie medicală specială.

Doritorii de a candida pentru burse de studii vor depune dosarele la Universitatea de Stat din Moldova, in perioada desfasurarii concursului general de admitere, intre 14-25 iulie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus