Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.07.2008

Republica Moldova cere Greciei sprijin pentru aderarea la UE

Vizita viceministrului Valeriu Ostalep la AtenaAflat în Grecia în vizită de lucru, astăzi, 3 iulie 2008, Valeriu Ostalep, Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu Dimitrios Katsoudas, Secretar General pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe elen.

Perspectiva consolidării relaţiilor de cooperare între Republica Moldova şi Uniunea Europeană a constituit subiectul principal al discuţiilor celor doi oficiali. De asemenea, în cursul întrevederii au fost abordate subiecte legate de intensificarea relaţiile bilaterale, inclusiv în domeniul economic.

Valeriu Ostalep a subliniat importanţa lansării procesului intern de reflecţie privind noul cadru juridic de cooperare moldo-comunitar, menţionând că Republica Moldova speră să obţină până la sfârşitul anului curent mandatul pentru negocierea unui nou acord RM-UE şi contează pe sprijinul părţii elene în atingerea acestui scop.

La rândul său, oficialul grec a asigurat de suportul deplin al ţării sale pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova. În acest sens, partea elenă a venit cu propunerea de a semna cu Republica Moldova un memorandum de cooperare în domeniul respectiv, care va stabili un mecanism de cooperare calitativ nou între cele două ţări, astfel contribuind la realizarea obiectivului strategic la Republicii Moldova – integrarea europeană. Documentul va prevede un mecanism nou de cooperare între cele două ministere în domeniul integrării europene.

Totodată, cei doi oficiali au discutat modalităţile de amplificare a cooperării regionale, fiind menţionat rolul important al mecanismelor regionale. Diplomatul grec a fost informat despre priorităţile Preşedinţiilor RM pe care ţara noastră le exercită în perioada 2008-2009.

În perioada 3 –5 iulie, Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Ostalep, efectuează o vizită de lucru în Grecia, unde participă la lucrările Conferinţei Internaţionale cu genericul "UE şi vecinii săi", desfăşurat sub egida Fundaţiei Elene pentru Politica Externă şi Europeană (ELIAMEP).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus