Trimite e-mail | Printeaza
Economie
16.06.2008

Preţurile la carne şi produse din carne din Moldova vor fi îngheţate până în septembrie 2008

Preţurile la carne şi produse din carne din Moldova vor fi îngheţate până în septembrie 2008

Reprezentanţii Asociaţiei importatorilor de carne din Republica Moldova au anunţat luni, 16 iunie, în cadrul unei şedinţe la Ministerul Economiei şi Comerţului că vor “îngheţa” preţurile la carnea livrată spre prelucrare, la nivelul celor existente, până în septembrie 2008.

Totodată, importatorii de carne, întreprinderile prelucrătoare de carne şi reţelele comerciale din ţară au ajuns la o înţelegere de a elabora pe parcursul săptămânii curente un mecanism de reducere a preţurilor la produsele din carne ieftină, pentru a reduce presiunea preţurilor asupra păturilor social-vulnerabile. Astfel, la produsele din carne de găină, crenvurşti şi salamuri fierte preţurile vor scadea cu 4-5 lei/kg.

La şedinţa comună au participat întreprinderile ce fac parte din Asociaţia importatorilor de carne, întreprinderile prelucratoare - SA “Carmez”, SRL “Basarabia Nord”, SRL “Pegas”, SRL “Carmez International”,  reprezentanţii reţelelor comerciale - “Nr. 1”, “Fidesco”, “Green Hills”, “IMC Market”, “Furchette”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus